Procesul de productie al covrigilor HUOBER este rezultatul unei traditii indelungate, imbinand respectul pentru retetele artizanale cu inovatia moderna. De la selectarea atenta a ingredientelor naturale si pana la coacerea si ambalarea finala, fiecare etapa este tratata cu grija si dedicare. Filozofia noastra este simpla: sa oferim produse de calitate superioara, realizate prin metode traditionale, fara a compromite principiile de baza. Astfel, covrigii nostri nu sunt doar gustari, ci adevarate opere de arta culinara, care isi pastreaza prospetimea si savoarea in timp.
Aluatul
Retetele sunt importante si adesea sunt "secrete" bine pastrate. Insa orice brutar este constient ca produsele sale nu isi obtin calitatea "automat" dintr-o reteta brevetata. Toate ingredientele provin din lucruri vii, iar o serie de factori pot influenta procesul de preparare a aluatului, inclusiv o anumita stare de spirit intr-o anumita zi. Mult depinde de sentimentul pe care un brutar l-a dezvoltat pentru munca sa si pentru produsul in sine. De aceea, in atelierele de preparare a aluatului de la HUOBER, avem brutari, nu masini de amestecat electronice.
Modelarea
Desigur, trebuie sa tinem pasul cu vremurile, iar covrigii HUOBER nu au mai fost rasuciti manual de peste 50 de ani. Dar cerintele noastre de calitate impun ca aluatul sa nu fie pur si simplu strivit sau presat, motiv pentru care avem masini speciale de modelat si taiat in unitatea noastra de productie.
Dospirea
Sticks-urile subtiri si crocante nu necesita dospire. Nici betele lungi si rafinate HUOBER. Dar covrigii buni necesita un proces solid de dospire, in care covrigii din aluat crud sunt lasati suficient timp si calm pentru a "creste". Nu ne deranjeaza ca competitorii incearca frecvent sa copieze si sa imite procesul de dospire si instalatia de dospire – cheia pentru intensificarea naturala a aromei tuturor covrigilor HUOBER. Aceasta ne ofera o satisfactie si mai mare.
Soda caustica si condimentarea de top
In timpul procesului de dospire, covrigii din aluat crud formeaza o piele fina. Acest lucru este bun deoarece acum sunt transferati pe o banda deschisa din plasa pentru a fi scufundati in soda caustica. Spre deosebire de toate celelalte procese standard de productie industriala, HUOBER BREZEL nu incalzeste deliberat soda caustica. Soda caustica incalzita creste stralucirea culorii la coacere, dar iroseste energie si, mai mult, produce cateva efecte secundare negative atat pentru covrigi, cat si pentru angajati. Stralucirea produselor sarate HUOBER rezulta din tratarea responsabila a aluatului, chiar si fara incalzirea sodei caustice. De indata ce procesul de soda caustica este finalizat, sare sau susan sunt presarate peste aluatul umed, in functie de cerintele produsului finit.
Coacerea
Culoarea maro aurie caracteristica este rezultatul scufundarii in soda caustica si se dezvolta cu adevarat doar in timpul coacerii. Acesta este, de asemenea, momentul in care covrigul capata gustul sau tipic sarat. Coacerea lenta si uniforma asigura covrigilor o textura crocanta. Un produs crocant de lunga durata, total fara conservanti artificiali!
Racirea...
…face parte, de asemenea, din procesul standard de productie: covrigii sunt transferati intr-un dispozitiv de stivuire si pe o banda, pe masura ce ies din cuptor. Caldura se evapora pe parcursul drumului catre ambalare datorita aerului ambiental de sus si micilor ventilatoare de dedesubt.
Ambalarea...
In timp ce covrigii HUOBER erau adesea vanduti si mancati individual (vrac), ca si covrigii proaspeti, ambalajul joaca astazi un rol tot mai important. Este igienic si ecologic. Astazi, nu mai depindem de materiale care nu pot fi reciclate. Echipa noastra de ambalare trateaza covrigii mari pana la marimea "covrigelului printesa" ca produse ambalate individual; produsele mai mici, cum ar fi mini covrigii, covrigii pentru copii si covrigii originali crocanti suabi, sunt ambalate in vrac. Toti angajatii nostri sunt instruiti in mod regulat in domeniile igienei si asigurarii calitatii produselor.
Intr-o lume in care procesele industriale tind sa preia controlul, HUOBER ramane fidela valorilor sale fundamentale: respect pentru traditie, calitate si responsabilitate fata de mediul inconjurator. Fiecare covrig produs in fabrica noastra reprezinta o combinatie armonioasa intre trecut si prezent, intre mestesug si tehnologie. Prin angajamentul nostru fata de excelenta si prin mentinerea standardelor inalte, ne asiguram ca fiecare muscatura dintr-un covrig HUOBER aduce un zambet si o amintire a savorii autentice.