Bo Bun Vietnamez este o reteta ce combina arome autentice asiatice cu ingrediente proaspete si sanatoase. Calitatea ingredientelor Go-Tan, precum noodles de orez Mihoen, contribuie la gustul autentic si delicios al acestei retete.
Aceasta reteta imbina carne de vita frageda, marinata cu ghimbir, lemongrass si sos de peste, cu taitei Mihoen, legume crocante si verdeturi proaspete. Fiecare bol de Bo Bun este o explozie de gusturi si texturi, oferind o masa echilibrata si sanatoasa. Ingredientele proaspete si condimentele asiatice transforma acest fel de mancare intr-o experienta culinara de neuitat.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 20min + 2 ore pentru marinat
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
700 grame carne de vita, taiata bucati
-
200-250 grame de Noodles orez Miehoen Go-Tan
-
2 catei de usturoi, zdrobiti
-
20 grame ghimbir, zdrobit
-
1/2 lingurita sare
-
2 linguri rase de zahar din trestie
-
3 linguri sos de peste
-
3 tulpini de lemongrass, tocate fin
-
piper proaspat macinat
-
5 linguri ulei pentru wok
-
200 grame salata iceberg, taiata fasii
-
100 grame muguri de fasole (fasole mung)
-
1 morcov mare, taiat julienne (aproximativ 100 grame)
-
Verdeturi proaspete (menta, coriandru), aproximativ 50 grame
Mod de preparare:
Pregatirea carnii:
-
Taie carnea in bucati mici.
-
Taie capetele tulpinilor de lemongrass si foloseste doar partile suculente. Taie tulpinile in bucati de dimensiuni aproximativ egale, apoi toaca-le fin cu mixerul sau cu un cutit.
-
Amesteca sarea, piperul, zaharul, sosul de peste si usturoiul. Adauga carnea, ghimbirul si lemongrass-ul tocat fin. Amesteca ingredientele cu mana astfel incat marinada sa se raspandeasca bine.
-
Pune in frigider pentru cel putin 2 ore.
Pregatirea sosului:
-
Dizolva zaharul si sarea in apa. Adauga sosul de peste, usturoiul si ardeiul iute.
-
Adauga sucul de la 2 lamai, amesteca si gusta pentru a vedea daca este necesar mai mult suc de lamaie. Lasa deoparte.
-
Poti pregati sosul in avans si sa-l depozitezi in frigider. Sosul se pastreaza bine timp de 1 saptamana.
Gatirea taiteilor Mihoen:
-
Gateste taiteii Mihoen conform instructiunilor de pe pachet. Dupa scurgere, clateste-i cu apa rece pentru a nu se lipi si scurge-i bine.
-
Spala toate legumele.
Pregatirea bolurilor:
-
Imparte cateva fasii de salata iceberg in boluri, apoi adauga taiteii Mihoen, mugurii de fasole, morcovul si verdeturile.
Gatirea carnii:
-
Incalzeste un wok sau o tigaie. Toarna uleiul pentru wok in tigaie.
-
Pune carnea in tigaie si rumeneste-o in doar 1 pana la 2 minute la foc mare. Amesteca bine.
Servirea:
-
Imparte carnea peste boluri si toarna sosul peste ele. Amesteca ingredientele inainte de servire.