Bilele de sushi crocante sunt o varianta delicioasa si inovatoare a sushi-ului traditional. Aceste bile de orez, umplute cu somon gatit si avocado proaspat, sunt invelite in pesmet Panko si prajite pana devin aurii si crocante. Sunt perfecte pentru a impresiona invitatii la o petrecere sau pentru a savura o gustare deosebita acasa. Usor de preparat si pline de arome, bilele de sushi crocante vor deveni rapid un favorit in bucataria ta. Serveste-le cu sos de soia pentru un plus de savoare si bucura-te de un preparat japonez reinventat.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 50 min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
Pentru orez:
-
250g orez pentru sushi (greutate nepreparata)
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
-
1-2 foi Sushi Nori (taiat marunt)
Pentru bilele de sushi prajite:
-
180g somon
-
½ avocado mediu, taiat cubulete
-
2 oua, batute
-
120gr pesmet Panko
Pentru servire:
Mod de preparare:
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Asaza fileurile de somon pe o tava tapetata cu hartie de copt, asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, si stropeste-le cu putin ulei de masline. Coace somonul timp de 12-15 minute sau pana cand este gatit si se desface usor cu furculita. Dupa ce somonul s-a racit suficient, faramiteaza-l cu o furculita intr-un bol.
-
Pune o oala pe aragaz si adauga orezul pentru sushi si 350ml de apa rece. Acopera cu capacul, lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa ce orezul este gatit, opreste focul, dar pastreaza capacul pe oala si lasa orezul sa se odihneasca timp de 15 minute. Dupa ce acest timp a trecut, indeparteaza capacul si aereaza orezul cu o furculita sau cu o spatula pentru orez.
-
Amesteca otetul de orez si sarea si toarna acest amestec peste orezul fierbinte. Adauga Sushi Nori, taiat marunt, si amesteca usor pentru a combina. Acopera cu un prosop de bucatarie umed si lasa la temperatura camerei pana se raceste complet.
-
Dupa ce s-a racit, pune 1 lingura cu varf de orez pe o bucata de folie alimentara, rasuceste pentru a forma o bila. Apoi, adauga o mica bucata de somon, o bucata de avocado si un praf de seminte de susan in mijloc. Acopera cu o alta lingura de orez, sigileaza folia alimentara si rasuceste pentru a forma o bila. Apoi, indeparteaza cu grija folia alimentara. Continua acest proces pana cand toate ingredientele sunt folosite.
-
Rostogoleste fiecare bila in ou, apoi acopera-le cu pesmet Panko. Dupa ce toate bilele de sushi sunt acoperite, umple o tigaie cu ulei si incalzeste la foc mare. Cand uleiul este fierbinte, scufunda fiecare bila de sushi una cate una, folosind cu grija clesti sau o lingura. Bilele vor deveni aurii pe exterior dupa 3-4 minute. Dupa ce devin aurii, scoate-le din tigaie si pune-le pe o farfurie cu prosop de hartie pentru a se raci.
-
Cand toate bilele de sushi sunt gatite, asaza-le pe o farfurie. Serveste-le cu sos de soia pentru sushi!