Descopera o reteta delicioasa si rapida de somon la gratar, perfecta pentru doua persoane si gata in doar 15 minute! Aceasta reteta nu doar ca impresioneaza prin simplitate si gust, dar foloseste produse de inalta calitate de la Go-Tan, renumite pentru autenticitatea si savoarea lor. Sosurile de soia si stridii Go-Tan adauga un gust bogat si complex, transformand fileurile de somon intr-o adevarata experienta culinara. Prepara acest fel de mancare pentru o cina rapida si savuroasa, cu ingrediente proaspete si aromate.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 15min
Cantitate: 2 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 fileuri de somon
-
2 linguri de sos de soia Go-Tan
-
2 linguri de sos de stridii Go-Tan
-
2 rosii, taiate in sferturi
-
100 grame mazare pastai
-
1/3 praz, taiat subtire
-
Un strop de ulei
-
Coriandru proaspat pentru garnitura (optional)
Echipament necesar:
-
Placa de gratar sau tigaie grill
-
Pensula alimentara
-
Tigaie wok
Mod de preparare:
-
Puneti orezul cu cocos la fiert, vedeti reteta aici.
-
Incalziti gratarul (tigaia grill) cu un strop de ulei si asezati fileurile de somon pe gratar.
-
Amestecati sosul de soia si sosul de stridii intr-un bol.
-
Ungeti partea de sus a fileurilor de somon cu amestecul folosind o pensula alimentara.
-
Gratati somonul timp de aproximativ 6 minute. Intoarceti la jumatatea timpului si ungeti din nou partea de sus cu amestecul.
-
Intre timp, puneti un strop de ulei in wok-ul la foc mare si adaugati legumele.
-
Amestecati bine totul. Dupa 2 minute, adaugati un strop de sos de soia si un strop de sos de stridii.
-
Incalziti inca o jumatate de minut.
-
Serviti somonul cu orezul cu cocos, legumele sotate si cateva frunze de coriandru ca garnitura.