Daca sunteti in cautarea unei retete rafinate care sa aduca pe masa cele mai savuroase ingrediente italiene, ati gasit combinatia perfecta: pizza cu anghinare la gratar, branza Taleggio si ou. Aceasta reteta imbina armonios gustul dulce-amarui al anghinarelor la gratar cu aroma delicata a branzei Taleggio si cremozitatea oului perfect gatit. Rezultatul? O explozie de arome ce iti cucereste simturile de la prima felie.
De ce Anghinare la Gratar?
Anghinarea, cu savoarea si textura sa crocanta, este ingredientul care confera caracter si originalitate acestei pizza. Prin pregatirea la gratar, anghinarea isi intensifica aroma si capata note usor afumate, oferind o experienta culinara desavarsita. In plus, anghinarea este un superaliment bogat in antioxidanti si vitamine, ideal pentru a adauga un plus de sanatate si savoare oricarei mese.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 30-45 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 borcane de 180gr Inimi de anghinare la gratar Cynara
-
35gr migdale crude
-
2 catei de usturoi, curatati de coaja
-
1/4 lingurita de sare
-
30gr busuioc ambalat
-
2 blaturi pentru pizza de 23cm
-
2 linguri de faina
-
150gr branza taleggio, taiata in felii
-
2 oua mari
-
2 linguri parmezan ras fin
-
Un varf de cutit de paprika
Mod de preparare:
-
Preincalziti cuptorul la 250°C. Asezati o piatra de pizza in centrul cuptorului, si lasati sa se preincalzeasca timp de 30 de minute. puteti folosi si o tava pe care asezati hartie de copt, dar nu este nevoie sa o introduceti in cuptor.
-
Asezati migdalele, usturoiul si sarea pe o planseta de taiat. Tocati-le marunt, trecand peste ele cu lama unui cutit pentru a crea o pasta. Adaugati frunzele de busuioc si tocati-le marunt. Transferati acest amestec intr-un bol si adaugati uleiul de masline. Se amesteca toate ingredientele.
-
Raspanditi taleggio feliat si anghinarele la gratar Cynara peste blatul de pizza
-
Spargeti un ou intr-un castron mic. Adaugati oul in centrul blatului pentru pizza . Stropiti pesto-ul de migdale si busuioc peste pizza.
-
Coaceti cate o pizza pe rand pe piatra sau pe tava pentru cuptor, timp de 10-12 minute, sau pana cand oul este inchegat si crusta aurie. Se acopera cu frunze de busuioc proaspat, parmezan ras si paprika.