Daca esti in cautarea unei retete rapide, gustoase si sanatoase pentru cei mici, pastele pentru copii cu sos pesto Genovese este alegerea ideala. Aceasta reteta foloseste paste BIO de inalta calitate de la ALB-Gold, disponibile in forme amuzante care vor face masa mai atractiva pentru copii. Cu ingrediente proaspete precum busuiocul, nucile de pin si parmezanul, acest pesto Genovese este plin de arome autentice si nutritive. Descopera cat de usor este sa prepari o masa delicioasa si echilibrata, perfecta pentru intreaga familie!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
300gr Paste BIO pentru copii, da un click pentru gama completa.
-
2 buchete de busuioc proaspat
-
3 linguri de nuci de pin
-
3 linguri de parmezan ras
-
3 catei de usturoi
-
sare, piper
Mod de preparare:
-
Spalati si uscati busuiocul.
-
Prajiti nucile de pin intr-o tigaie fara ulei pana se rumenesc usor, avand grija sa nu le ardeti.
-
Adaugati in blender busuiocul, nucile de pin, usturoiul tocat si adaugati putin ulei de masline extra virgin. Mixati pana obtineti o pasta omogena.
-
Adaugati parmezanul ras si asezonati cu sare si piper dupa gust. Mixati din nou pentru a combina ingredientele.
-
Gatiti pastele pentru copii in apa clocotita cu sare pana cand sunt al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastrati o cana de apa de la paste pentru a adauga peste sosul pesto.
-
Incalziti sosul pesto intr-o tigaie mare la foc mic. Adaugati pastele fierte si un polonic din apa pastrata, amestecand bine pentru a obtine o consistenta cremoasa. Gatiti pentru 3-5 minute.
-
Ajustati asezonarea cu parmezan, sare si piper dupa gust.