Daca sunteti in cautarea unei gustari usoare si delicioase, aceste acadele de aluat cu branza de capra si ardei copt caramelizat de la Hida sunt alegerea perfecta. Aceasta reteta combina textura crocanta a aluatului cu cremozitatea branzei de capra si dulceata ardeiului copt caramelizat, creand un echilibru perfect de arome. Usor de preparat in doar 30 de minute, acest foietaj pe bat este ideal pentru a impresiona oaspetii la petreceri sau pentru a va rasfata familia. Aceste acadele sunt o delicatesa care va aduce bucurie la orice masa.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 8 acadele
Ingrediente necesare:
-
1 foaie de aluat foietaj
-
Branza de capra
-
1 ou batut
-
Betisoare pentru acadele (de lemn)
Mod de preparare:
-
Inmuiati in apa betisoarele pentru acadele inainte de a le introduce în cuptor.
-
Desfaceti foaia de aluat pe o suprafata plana si, folosind un taietor rotund de prajituri sau un pahar, decupati în cercuri.
-
In jumatate din cercurile pe care le-ati taiat, puneti un betisor pentru acadea in centru si puneti pe fiecare cate o bucata de branza de capra.
-
Se adauga apoi o lingurita de ardei copt caramelizat si se inchide cu un alt cerc de aluat. Sigilati aluatul cu ajutorul unei furculite, apasand pe toata marginea.
-
La final, ungeti fiecare acadea cu oul batut si coaceti la 200ºC timp de 10 minute sau pana cand se rumenesc.