Pentru cei care apreciaza combinatiile rafinate de arome si texturi, aceasta tarta cu sparanghel si ceapa caramelizata este o alegere excelenta. Utilizand ceapa caramelizata de la Hida, aceasta reteta adauga o dulceata subtila si delicioasa, completand perfect gustul delicat al sparanghelului si bogatia oualor. Ideala pentru un pranz sau o cina speciala, aceasta tarta nu doar ca impresioneaza prin gust, dar este si usor de pregatit, desi are un nivel de dificultate mediu. Cu un timp de preparare de doar 60 de minute, veti obtine un preparat savuros pentru 4-6 persoane, perfect pentru a impresiona oaspetii sau pentru a va rasfata familia.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 60 min
Cantitate: 4-6 persoane
Ingrediente necesare:
-
4 linguri de ceapa caramelizata
-
foaie de aluat
-
2 borcane sparanghel
-
4 oua
-
4 linguri de lapte
-
cateva frunze de busuioc proaspat pentru decor
-
piper negru
-
sare
Mod de preparare:
-
Indeparteaza sparanghelul din borcan si scurge-l bine de lichid.
-
Rumeneste sparanghelul intr-o tigaie cu un strop de ulei si da-l deoparte.
-
Se amesteca ouale, laptele, piperul si sarea. Adaugati sparanghelul in acest amestec.
-
Ungeti forma pentru tarta (diametru 25cm) (Ex: cu putin unt sau ulei, folosind o pensula de bucatarie) si intindeti aluatul.
-
Turnati amestecul in forma pentru tarta, peste aluat. si apoi intindeti uniform ceapa caramelizata.
-
Coaceti la 180ºC timp de 35 de minute sau pana cand s-a intarit si aluatul este usor rumenit.
Instructiuni video: