Ce inseamna un ulei de masline amar?
Conform definitiei sale, amarul este atributul elementar caracteristic uleiului de masline obtinut din masline verzi.
Substanta chimica responsabila pentru acest gust sunt compusii fenolici, prezenta sau absenta lor in uleiul de masline face ca acest atribut sa fie regasit intr-o masura mai mare sau mai mica.
Polifenolii dau uleiului de masline acel gust amar datorat oleuropeinei, un polifenol exclusiv uleiului de masline.
Ce inseamna un ulei de masline cu un gust picant?
Cand vorbim de iuteala, ne referim la senzatia tactila de mancarime, caracteristica uleiurilor obtinute la inceputul campaniei, in special a maslinelor inca verzi.
Iuteala se datoreaza prezentei oleocantalului, un alt polifenol din uleiul de masline, cu efecte antiinflamatorii similare ibuprofenului.
Uleiul de masline extravirgin trebuie sa fie amar si picant. Daca nu, nu este extravirgin. Intensitatea sa va depinde in principal de tipul de masline si de perioada de recoltare, precum si de alti factori.
Metoda de procesare este presarea la rece in fabrici certificate la cele mai inalte standarde internationale de sanatate si securitate alimentara.
Uleiurile Oleum Crete Bio provin de la un mic grup de producatori de uleiuri de masline bio si detin certificate de calitate de la TUV Austria.
Cateva sfaturi:
•Uleiul de masline isi pierde aromele si proprietatile daca este asezat in bataia directa a soarelui sau in lumina puternica;
•Daca ai cumparat o cutie cu o cantitate mare de ulei si vrei sa-l transferi in sticle mai mici, alege recipiente din sticla de culoare inchisa;
•Uleiul de masline se simte cel mai bine la circa 18°C, dar rezista bine si la temperaturi mai ridicate, deci poate fi tinut in bucatarie, intr-un dulap, departe de aragaz sau cuptor.
Cantitate neta: 500 ml. Tara de origine: Grecia.
Ulei de masline superior obtinut direct din masline numai prin mijloace mecanice.
Ulei de masline cu denumire de origine protejata - P.D.O. Messara - si cu o aciditate de maxim 0,3%.
A se pastra in loc intunecat si racoros, ferit de razele soarelui (maxim 25°C).
Informatii nutritionale la 100 g produs: Valoare energetica: 3389 kJ / 824 kcal Grasimi 91,6 g, din care saturate 13,9 g, din care mononesaturate 72 g, din care polinesaturate 5,7 g; Carbohidrati 0 g, din care zaharuri 0 g; Proteine 0 g, Sare 0 g.
Informatii conformitate produs