Tempura este o reteta tipic japoneza de cele mai multe ori servita si savurata doar la restaurant intrucat ne este teama ca ne-am descurca sa o pregatim noi in casa.
Totusi, acest lucru nu este atat de greu de realizat si in continuare va vom ghida pas cu pas cum sa pregatiti o tempura perfecta!
A se prepara chiar inainte de gatire.
1. Puneti 150ml de apa foarte rece de la frigider intr-un bol
2. Adaugati plicul de Tempura Batter Mix si amestecati rapid pana faina devine umeda. Nu folositi telul pentru a amesteca mixul! Este normal sa apara cocoloase mici de faina la suprafata amestecului
3. Incingeti ulei intr-o tigaie inalta pana devine foarte fiebinte - ca ordin de masura, aproximativ 5 cm de ulei ca si adancime
4. Bucatile de peste/carne sau legumele se "tavalesc" prin mixul Tempura, se inlatura excesul de mix, iar mai apoi se scufunda in uleiul incins
5. Lasati la prajit pana cand capata culoarea maro deschis-aurie. Odata gatite, scoateti bucatile si asezati-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
Si placerea devine maxima in momentul in care muscati dintr-o bucata bine prajita si sunetul "crunch" se imbina cu aroma ce invadeaza papilele gustative!
Pofta buna!
Ingrediente: faina de grau, amidon de porumb, amidon de porumb modificat, agent de ingrosare: guma de guar, sare, agent de crestere E500, emulsificator: E450, glucoza, piper alb.
Cantitate neta: 150gr. A se pastra in loc uscat si racoros.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 354kcal/1484kj, Grasimi 0.7g din care acizi grasi saturati 0.2g, Glucide 83g din care zaharuri 2.9g, Proteine 2.5g, Sare 1,6g.
Informatii conformitate produs
Adina Nitescu,
Perfect
RaspundeA fost util acest review?