Sambal Oelek se traduce prin sos de chili macinat, iar cuvantul „oelek” este de fapt varianta olandeza a cuvantului indonezian ulek, care inseamna a macina intr-un mojar.
Produsul Sambal oelek pe care il cunoastem astazi se prepara dintr-un ardei chilli introdus in Indonezia de catre spanioli și portughezi in secolul al XVI-lea.
Ingrediente: 68,9 % ardei iute rosu, apa, sare, acidifiant (acid citric), amidon de porumb modificat, otet neutralizat, conservant (sorbat de potasiu).
Cantitate neta: 234gr. Dupa deschidere, a se consuma in 3 luni.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 38kcal/161kj, Grasimi 0,3g din care acizi grasi saturati 0,0g, Glucide 6,9g din care zaharuri 3,6g, Proteine 1,3g, Sare 10,2g.
Informatii conformitate produs