Maslinele sunt conservate in saramura, otet si ulei de masline extravirgin pentru a le mentie savoarea unica si textura distincta pana la doi ani de la data productiei.
Numite dupa orasul Kalamata din sudul Peninsulei Peloponez, maslinele Kalamata sunt printre cele mai bune si mai sanatoase masline grecesti.
Sunt bogate in grasimi sanatoase si contin un antioxidant natural mult laudat de nutritionisti, hidroxitirosol, un fenol prezent in concentratie mare in aceste maslinele. Compusii fenolici din uleiul de masline sunt antioxidanti puternici care protejeaza organismul de daunele toxinelor din mediul inconjurator, dar și de radicalii liberi. De asemenea, fenolii pot ajuta la scaderea riscului de boli de inima si a unor tipuri de cancer.
In dieta mediteraneana, maslina este aliment de baza. Chiar daca nu contribuie direct la pierderea de kilograme, orice aliment cu un continut ridicat de fibre este sanatos si nutritionistii recomanda sa il adaugam in orice program de slabit.
Maslinele Kalamata de la FOS sunt ideale pentru salate, ca gustare sau pentru a acompania un pahar de vin. Desi aceasta ultima combinatie ar putea parea ciudata, incercati maslinee FOS alaturi de o branza maturata sau cascaval si un vin rosu demisec.
Ingrediente: masline Kalamata*, apa, otet*, sare de mare, ulei masline extra virgin*. A se depozita la temperaturi sub 30°C. Produs pasteurizat. A se refrigera dupa deschidere si consuma in 20 de zile. * Certificat organic. Cantitate neta: 350gr. Masa uscata: 200gr. Tara de origine: Grecia.
Valori medii la 100 g produs: Valoare energetica: 100 kJ / 241 kcal; Grasimi 26 g, din care saturate 3,3 g; Carbohidrati 0 g, din care zaharuri 0 g; Fibre 3,2 g, Proteine 1,3 g, Sare 4,5 g.
Informatii conformitate produs
Carmen Dascalescu,
F bune
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!