Ce este Miso?
Miso este, de fapt, o pasta din boabe de soia fermentate, obtinuta din boabe de soia gatite, sare, apa si culturi fermentate numite kōji, obtinute din orez, grau sau orz, la care se adauga o anumita ciuperca.
Amestecul din soia se lasa la maturat timp de sase luni sau chiar trei ani. Are o textura neteda sau granulata si o culoare care variaza de la crem deschis pana la maro inchis.
Miso poate fi diluat, folosit ca dressing, in forma sa mai groasa, se poate mura sau marina, se presara peste alimentele gatite la gratar sau la abur.
Dar, in cele mai multe cazuri, miso este consumat in cantitati mari in supe si este servit la micul dejun, pranz si cina.
Ingrediente: apa, boabe de soia 30%, orez, sare, alcool 2%.
Cantitate neta: 300gr. Tara de origine: Japonia. Contine: alcool. A se refrigera dupa deschidere.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 191kcal/802kj, Grasimi 5,4g din care acizi grasi saturati 0,9g, Glucide 22g din care zaharuri 10g, Proteine 12g, Sare 11,3g.
Paun Oana,
Este perfecta pasta pentru mancarurile asiatice
RaspundeA fost util acest review?