Leberkäse este un cas de carne, acesta se poate manca usor incalzit, dar si rece cu salata de castraveti sau de ce nu, intr-o chifla proaspata – pe post de mezel cu un strop de mustar.
Se consuma in sudul Germaniei - zona Bavaria, in Austria si in unele parti ale Elvetiei, si unii ar spune ca e similar cu carnatii din Bologna.
Numele sau provine de la cuvantul Laib, care inseamna franzela/paine, pentru ca are o forma de paine, insa contine doar carne condimentata si coapta. Se serveste in mod traditional in felii de grosimea unui deget, calde sau reci.
Ingrediente: carne de porc 80%, sare de masa iodata (sare de masa, iodat de potasiu), condimente, extract de condimente, dextroza, stabilizator: difosfati, conservant: nitrit de sodiu. Poate contine urme de mustar si telina.
Cantitate neta: 200gr. Dupa deschidere se pastreaza la frigider si se consuma in 2 zile.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 250kcal/1036kj, Grasimi 21g din care acizi grasi saturati 9g, Glucide <0.05g din care zaharuri <0.5g, Proteine 14g, Sare 1,4g.
Cristian,
Nu se merita
RaspundeE conservă cu carne
In nici un caz nu e leberkaise
A fost util acest review?