Pekmez este considerat un aliment extrem de sanatos deoarece contine zaharuri naturale precum glucoza si fructoza, care reprezinta o sursa de nutritie ce sustine corpul.
Pekmez poate fi servit ca atare, il puteti amesteca cu pasta de susan tahini. Rezultatul este o crema dulce si sarata pe care o puteti intinde pe paine.
De asemenea, puteti picura pekmez peste iaurtul turcesc.
Pekmez este utilizat si in retete pentru unele tipuri de halva si deserturi.
Cateva beneficii ale dudelor: patreaza sanatatea digestiva, imbunatateste circulatia sangelui, imbunatateste sistemul imunitar si mentine sanatatea inimii.
Ingrediente: sirop de struguri (75%), sirop de glucoza-fructoza.
Greutate neta: 380 g.
Dupa deschidere, a se pastra la rece. Produs in Turcia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1226 kJ / 289 kcal; Grasimi <0,3 g, din care saturate <0,1 g; Carbohidrati 71,8 g, din care zaharuri 59,7 g; Proteine 0,3 g, Sare 0,1 g.
Madalin Revnic,
RaspundeA fost util acest review?