Taitei Shirataki sunt produsi dintr-o substanta numita glucomannan care provine din radacina konjac. Glucomannanul este o fibra solubila care absoarbe multa apa. Taitei din faina de glucomannan sunt de fapt aproximativ 3% fibre si 97% apa, deci este usor de inteles de ce au un continut atat de scazut de calorii.
Ce este Konjac? Este o radacina comestibila a unui arbore asiatic cu acelasi nume. Este un aliment fara gluten, 100% natural si nu provoaca alergii. Aproape ca nu are calorii si absoarbe pana la 100 de ori greutatea sa in apa (de 70 de ori mai mult decat taratele de ovaz). Konjac este, asadar, un aliment ideal care ne satura fara sa ne aduca prea multe calorii!
In plus fata de senzatia de satietate, konjac nu influenteaza glicemia si colesterolul pentru ca fibrele glucomanan absorb apa in mod eficient in tractul digestiv si scad absorbtia de carbohidrati.
Shirataki Noodles se vand preambalati in lichid. Inainte de utilizare, trebuiesc clatiti cu atentie cu apa rece. Se pot servi in supa sau ca si garnitura calda sau rece alaturi de legume sau carne.
Sugestii de servire: clatiti bine taiteii cu apa rece. Fie ii serviti ca atare (fara a fi nevoie sa-i preparati) ca si salata cu un dressing sau ii puteti adauga la supa preferata. Alternativ, ii puteti fierbe timp de 1 min in apa fierbinte si servi ca si o portie de paste cu sos.
Ingrediente: apa, faina de konjac 3%, regulator de aciditate: E330, intaritor: hidroxid de calciu.
Cantitate neta: 270gr. Cantitate scursa: 200gr. Tara de origine: China. Produs pasteurizat. Fara gluten, fara grasimi si doar 10kcal/100 g. A se pastra la temperatura camerei.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 10kcal/42kj, Grasimi <0,5g din care acizi grasi saturati <0,1g, Glucide 0,8g din care zaharuri <0,5g, Fibre 3,5g, Proteine <0,5g, Sare 0,05g.