Lintea face parte din familia leguminoaselor si este considerata una dintre cele mai bogate surse de proteine alaturi de soia, fasole si mazare. Pentru proprietatile sale nutritive valoroase, fabuloasa leguma nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra de viata.
In compozitia lintei se regasesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu si fier. In plus, lintea contine proteine in proportie de 25%, fiind o alternativa buna pentru perioadele in care nu consumi carne sau in cazul in care ai o alimentatie vegetariana.
Se potriveste bucatariei orientale, fiind foarte apreciata in Turcia. Nu trebuie inmuiata si are un timp de gatire deosebit de scurt de 15-20 minute, devenind minunat de moale.
Se poate folosi la supe, zacusca sau drept garnitura.
Ingrediente: Linte galbena 100%.
Cantitate: 500 g.
A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia.
Valoare energetica la 100 g produs: 1285 kJ / 304 kcal; Grasimi 1,5 g, din care saturate 0,2 g; Carbohidrati 40,6 g, din care zaharuri 1,6 g; Fibre 10 g, Proteine 23,4 g, Sare < 0,1 g.
Informatii conformitate produs