Acest soi de ardei, Jalapeno, numit dupa orasul Xalapa, din statul mexican Veracruz, este unul dintre cei mai cunoscuti ardei iute din lume.
Aceasta leguma este de fapt o varietate de chilli verde (rosu cand e copt), de marime mica sau medie si poate fi iute sau foarte iute.
Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicina. Cantitatea de capsaicina determina cat de iute este ardeiul. Cu cat cantitatea este mai mare, cu atat ardeiul este mai iute.
Capsaicina nu numai ca ofera ardeiului gustul sau iute, dar are de asemenea proprietati medicinale care il fac unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume.
Ingrediente: ardei jalapeno, apa, sare, otet, conservant: acid citric, stabilizator: clorura de calciu, conservant: sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, colorant: riboflavina.
Cantitate neta: 200gr. Masa uscata: 90gr.
A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 77 kJ / 19 kcal; Grasimi 0,2 g, din care saturate 0,1 g; Carbohidrati 0,8 g, din care zaharuri 0,8 g; Proteine 0,3 g, Sare 6,00 g.
Mihaela,
Deliciosi!
RaspundeA fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!