Această salată este o armonie de tăieței Soba al dente de la Saitaku, amestecați cu legume crocante și un dressing ușor, oferindu-ți nu doar un prânz sățios, dar și o experiență culinară de înaltă calitate, plină de gust și tradiție japoneză.
Timp de gatire: 20 minute Cantitate: 2 porții
Ingrediente:
Pentru salată:
-
150Gr de Paste Soba din faina de hrisca
-
½ castravete
-
3-5 ridichii roșii
-
2-3 cepe verzi
-
O mână de coriandru (opțional)
-
1 lămâie verde
Pentru dressing:
-
1 cățel de usturoi (tocat mărunt)
-
O bucată mică de ghimbir (tocat fin)
-
2 linguri de oțet de orez
-
2 linguri de Mirin
-
1 lingură de ulei de susan
-
2 linguri de sos de soia
-
1 lingură de semințe de susan alb prăjit
-
½ linguriță fulgi de ardei iute
Instrucțiuni:
-
Adăugați pastele intr-un vas inalt cu apă fiartă . Fierbeți pastele timp de 5-7 minute. Pastele trebuie sa fie suficient de bine fierte, dat totusi Al-dente, apoi se strecoară și se clătesc sub apă rece.
-
Tăiați mărunt ceapa de primăvară și tăiați în felii ridichea și castravetele.
-
Combinați toate ingredientele pentru dressing într-un castron mic deoparte.
-
După ce toate ingredientele pentru dressing s-au intrepatruns, adăugați legumele și dressingul peste tăiței într-un bol și savurați!