O gustare japoneză revigorantă și plină de savoare. Bucură-te de delicioasa combinație de ton picant, învăluit în orez perfect gătit, cu ingrediente de top de la Saitaku. Aceste onigiri nu doar că îți stimulează papilele gustative, dar îți aduc și calitatea autentică japoneză la tine acasă.
Timp de preparare: 45 minute Cantitate: 4 bucăți
Ingrediente necesare:
Pentru orez:
-
250Gr de orez pentru sushi
-
350ml apă rece
-
5 linguri de oțet de orez
-
2 lingurițe de zahăr
-
½ linguriță de sare
Pentru umplutură:
-
120Gr de ton
-
1 linguriță de Mirin
-
1,5 linguriță de maioneză picantă
-
0,5 linguriță de ulei de susan
-
1 foaie Sushi Nori (tăiată în bucăți)
Mod de preparare:
-
Puneți orezul pentru sushi într-o oală și adăugați 350 ml de apă rece.
-
Acoperiți vasul, aduceți-l la 100*C și fierbeți timp de 10 minute.
-
Opriți focul, dar păstrați capacul și lăsați orezul să se odihnească timp de 15 minute. Apoi, se îndepărtează capacul și se aerează orezul cu o furculiță sau cu o paletă de orez. Amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea și turnați-le peste orez cât este încă fierbinte.
-
Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed, care va ajuta la prevenirea uscării orezului. Se lasă să se răcească complet.
-
În timp ce orezul se răcește, preparați umplutura de ton adăugând ton (scurs de uleiul din conservă), mirin, maioneza picantă și uleiul de susan într-un bol și amestecând până când se intrepatrund complet.
-
După ce orezul s-a răcit, puneți 1 lingură mare de orez în palmă sau pe o bucată de folie alimentară, aplatizând-o ușor într-o formă rotundă. Adăugați în mijloc o lingură plină de amestec cu ton.
-
Se acoperă cu încă o lingură de orez și se formează o bilă cu mâna sau se sigilează folia alimentară, dacă se folosește, și se răsucește în formă de bilă. Se aplatizează ușor cu mâinile până când formează o formă de triunghi rotunjit, se îndepărtează folia alimentară. Continuați acest proces cu restul orezului și al umpluturii până când se termină totul.
-
Înfășurați rulourile cu o foaie mică de alge nori, tăvăliți-le în semințe de susan și savurați-le.