Celebrează bogăția culorilor și gusturilor toamnei cu un Poke Bowl vegan de toamnă, plin de ingrediente proaspete și sănătoase.
Este un prânz revigorant sau o cină ușoară, perfectă pentru a te bucura de sezonul recoltei în stil vegan!
Timp de gatire:60 de minute Cantitate: 1 portie
Ingrediente necesare:
Pentru tofu:
-
280 g tofu extra ferm
-
4 linguri sos de soia
-
1 morcov
-
50 g ciuperci
-
4 catei de usturoi
Pentru orez:
-
1 pungă de 125 g de orez Poke
-
2 ½ linguri otet de orez
-
½ linguriță sare
Pentru servire:
Mod de preparare:
-
Puneți o cratiță cu apă la fiert. Puneți o pungă de orez Poke Saitaku în apă și fierbeți orezul timp de 17 minute.
-
După ce orezul a fiert, scoateți punga din apă și turnați conținutul de orez într-un bol. Adăugați sarea și oțetul de orez peste acesta si amestecați bine. Pune deoparte să se răcească.
-
Tăiați tofu-ul scurs în cuburi de 2-3 cm, feliați ciupercile și morcovii și zdrobiți usturoiul. Pune toate aceste ingrediente într-un bol, toarnă peste ele sosul de soia și amestecă. Se lasa la marinat cel putin 30 de minute.
-
Se incinge putin ulei intr-o tigaie la foc mare si se adauga ingredientele marinate. Se prăjește până când tofu s-a rumenit pe toate părțile și morcovii și ciupercile s-au fiert.
-
Adaugă ingredientele marinate și prăjite în bolul tău de orez. Se presara deasupra seminte de susan prajite si nori tocat.