Poke Bowl Curcubeu, un preparat vibrant, plin de energie, unde fiecare înghițitură este o explozie de gust și culoare. Pregătit cu ingrediente premium de la Saitaku, acest bol include o varietate de legume proaspete și orez pufos, toate aducându-ți pe masă calitatea superioară și autenticitatea japoneză.
O masă ideală pentru prânz sau cină!
Timp de gatire: 40 minute Cantitate: 2 porții
Ingrediente necesare:
Pentru murături:
-
1 ridiche, decojită și tăiată în fâșii subțiri
-
1 castravete, tăiat în felii subțiri
-
100 ml de Mirin-Vin din orez
-
100 ml de apă
-
1 linguriță de fulgi de ardei roșu
-
2 crenguțe de coriandru
Pentru dressing:
-
60 ml ulei de susan
-
2 linguri de sos de soia pentru sushi
-
1 lingură de oțet de orez
-
1 lingură de suc de portocale
-
1 linguriță de Wasabi Mayo
-
1 linguriță de ghimbir proaspăt, tocat mărunt, daca nu aveti proaspat puteti folosi ghimbir tocat
-
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
-
1 lămâie verde, zemoasă
-
1 linguriță de semințe de susan alb prăjit
Pentru bol:
-
2 pungi de 125 g de orez Poke
-
½ foaie Sushi Nori, tăiat în fâșii
-
300gr de ton la conservă, scurs
-
¼ ceapă roșie mică, tăiată foarte subțire
-
200 g de varză roșie, mărunțită fin
-
1 mango mic, decojit și tăiat în cubulețe
-
1 mână de germeni
-
200 g de morcov, dat pe răzătoare
-
100 g de castraveți murați
-
2 linguri de ghimbir pentru Sushi
-
1 ardei iute roșu sau jalapeño, tăiat felii subțiri (opțional)
Pentru garnish:
-
Frunze proaspete de coriandru
-
Felii de lămâie verde
Mod de preparare:
-
Începeți prin a face murăturile; Adăugați într-un borcan fâșiile de ridichie, castraveții și coriandrul. Într-o cratiță, aduceți la punctul de fierbere oțetul, apa și fulgii ardei roșu. Adăugați saramura fierbinte peste legumele din borcan și dați deoparte.
-
Pentru a face dressingul, se amestecă ingredientele, ajustând după gust înainte de a le pune deoparte. Puneți pungile de orez poke într-o oală cu apă clocotită ușor sărată și fierbeți la foc mic timp de 17 minute. Scoateți cu grijă orezul și scurgeți-l.
-
Apoi, adăugați orezul într-un bol și amestecați oțetul de orez și sarea, iar acestea se toarnă peste orez cât timp este încă fierbinte. Adăugați fulgii de nori și puțin din dressing pentru a da gust, amestecați ușor pentru a le combina. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed care va ajuta la prevenirea uscării orezului. Se lasă să se răcească complet.
-
Împărțiți orezul în două boluri.
-
Adăugați tonul în fiecare bol, folosind o furculiță pentru a vă asigura că cea mai mare parte a uleiului rămâne în conservă.
-
Pentru restul ingredientelor, aranjați-le pe marginea bolului înainte de a le stropi cu dressingul. Adăugați garniturile, serviți și savurați!