Sushi vegan de vară, rulouri proaspete pline de culoare și aromă, preparate cu ingrediente de înaltă calitate de la Saitaku. Savurează combinația perfectă de legume crocante și orez suculent, toate îmbogățite de autenticitatea și puritatea produselor Saitaku, pentru o experiență culinară japoneză veritabilă.
Răsfățul perfect pentru iubitorii vegani de sushi.
Timp de gatire: 30 minute Cantitate: 4 porții
Ingrediente:
Pentru rulourile de vară:
-
125 g de orez pentru sushi (greutate nepreparată)
-
2 linguri de oțet de orez
-
½ linguriță de sare
-
½ linguriță de zahăr
Pentru umplutură:
-
1 cană de varză
-
1 morcov
-
1 castravete
-
½ mango
-
½ avocado
-
1 foaie Sushi Nori
-
2 lingurițe de semințe de susan alb prăjit
Pentru servire:
-
Sosul este in functie de gustul fiecaruia: sos sriracha, de exemplu, descopera gama completa de sosuri click, si personalizează-ți rețeta.
Instrucțiuni:
-
Puneți orezul pentru sushi într-un vas și adăugați 175 ml de apă rece. Acoperiți vasul, aduceți-l la 100*C și fierbeți timp de 10 minute. Opriți focul, dar păstrați capacul și lăsați orezul să se odihnească timp de 15 minute.
-
Apoi, se îndepărtează capacul și se amestecă orezul cu o furculiță sau cu o paletă de orez. Amestecați oțetul de orez, sarea și zahărul și turnați-le peste orez cât timp este încă fierbinte. Adăugați fulgii de Sushi nori și amestecați ușor pentru a le combina. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed care va ajuta la prevenirea uscării orezului. Se lasă să se răcească complet.
-
Se taie legumele și mango în fâșii subțiri pentru umplutură. Tăiați foaia de algă nori cu o foarfecă în fâșii de aproximativ 10 cm lungime.
-
Începeți să asamblați rulourile de vară. Timp de aproximativ 15 secunde, scufundați hârtia de orez într-un vas cu apă caldă, până când devine moale. După ce s-a înmuiat, puneți-o pe un prosop de bucătărie curat și adăugați orezul fiert în jumătatea inferioară a hârtiei de orez. Adăugați legumele și mango. La final, adăugați o fâșie sau două de alge nori și presărați cu semințe de susan alb.
-
Rulați sushi summer roll, aveți grijă la hârtia de orez. Cu un cuțit ascuțit, tăiați rulada în două și puneți-o deoparte pe o farfurie.
-
Serviți impreună cu maioneză wasabi!