Savurează combinația perfectă de texturi și arome într-un rulou clasic de Maki cu somon și avocado. Somonul suculent și bogat în omega-3 se împletește armonios cu cremozitatea avocadoului, învăluite în orezul pentru sushi pufos și alga nori crocantă.
Aceste rulouri sunt ideale pentru a te bucura de un prânz sănătos sau o cină lejeră, aducând o bucată din rafinamentul culinar japonez direct în farfuria ta.
Timp de preparare: 40-45 min Cantitate: 3 porții
Ingrediente necesare:
-
4 foi de Sushi Nori
-
100 g somon afumat
- 1 avocado mediu
Pentru orez:
-
250 g orez pentru sushi (greutate nefiert)
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
Pentru servire:
Mod de preparare:
-
Pune o oală pe aragaz și adaugă orezul pentru sushi și 350 ml de apă rece. Acoperiți oala, aduceți-o la 100*C și fierbeți timp de 10 minute.
-
Odată ce orezul este fiert, opriți focul, dar păstrați capacul și lăsați orezul să se odihnească timp de 15 minute. După ce a trecut acest timp, scoateți capacul și aerați orezul cu o furculiță sau o paletă de orez.
-
Amestecați oțetul de orez și sarea și turnați-le peste orez cât este încă fierbinte. Acoperiți cu un prosop umed și lăsați deoparte la temperatura camerei până când este gata de utilizare.
-
Pentru a asambla sushi, așezați o foaie de nori cu fața lucioasă în jos pe un suport bambus pentru sushi. Puneți 1/4 din amestecul de orez pe nori și umeziți cu degetele cu puțină apă rece și întindeți orezul într-un strat uniform, lăsând un spațiu de 7 cm în partea de sus.
-
Tăiați somonul și avocado în dimensiuni adecvate, aranjandu-le împreună la mijlocul orezului.
-
Rulați nori strâns, asigurându-vă că ingredientele rămân la loc și umeziți marginea de sus cu puțină apă pentru a ajuta la etanșarea ruloului. Tăiați nori rulat în 5-6 bucăți și repetați cu ingredientele rămase.
- Serviți împreună cu pastă wasabi, ghimbir pentru sushi si sos de soia.