Biluțe delicioase din orez prăjit, umplute generos cu o combinație savuroasă și cremoasă de arahide bogate și avocado untos. Un amestec unic de texturi și arome care te va cuceri instant, ideal pentru a satisface pofta de ceva special în orice moment al zilei.
O opțiune vegană excelentă pentru iubitorii de sushi, aceste yaki-onigiri sunt bile de orez cu avocado cremos și alune sărate în interior. Sunt perfecte pentru a fi mâncate atât acasă, cât și la serviciu!
Timp de gatire: 45 min Cantitate: 4 Bucati
Ingrediente:
Pentru orezul sushi:
-
250 g orez pentru sushi
-
350 ml apă rece
-
5 linguri oțet de orez
-
2 linguri de zahar
-
½ linguriță sare
-
2 foi Sushi Nori, tăiate în bucațele mici
Pentru onigiri:
-
1 avocado, tăiat cubulețe
-
3 linguri de arahide, tocate mărunt
-
2-3 linguri ulei de susan pentru prăjit
-
2-3 linguri de semințe de susan albe prăjite
-
1 ceapă verde, tocată marunt
-
1 lime, tăiat felii
-
Sosul este in functie de gustul fiecaruia: Sos Teriyaki sau sos de soia, descopera gama completa de sosuri click, si personalizează-ți rețeta.
Instrucțiuni:
-
Pune orezul pentru sushi într-o oală și adaugă 350 ml de apă rece. Acoperiți oala, aduceți-o la 100*C și fierbeți timp de 10 minute. Opriți focul, dar păstrați capacul și lăsați orezul să se odihnească timp de 15 minute. Apoi, scoateți capacul și amestecați orezul cu o furculiță sau o paletă de orez. Amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea și turnați-le peste orez cât este încă fierbinte. Adăugați fulgii de Sushi Nori și amestecați ușor. Acoperiți cu un prosop de bucătărie umed, care va ajuta la prevenirea uscării orezului. Se lasa sa se raceasca complet.
-
După ce s-a răcit, așezați 1 lingură plină de orez pe o bucată de folie alimentară, aplatizând-o ușor într-o formă rotundă. Adăugați 2-3 bucăți de avocado și 1 linguriță de alune tocate în mijloc. Acoperiți cu încă o lingură de orez, sigilați folia alimentară și răsuciți-o într-o bilă. Aplatizați-o ușor cu mâinile, apoi îndepărtați cu grijă folia alimentară. Continuați acest proces cu restul de orez și umpluturi până se epuizează totul.
-
Stropiți usor biluțele de orez cu sosul ales și presărați semințele de susan. Încinge uleiul de susan într-o tigaie mare antiaderentă. Prăjiți biluțele de orez pe fiecare parte timp de 3-5 minute, până când orezul formează o coajă crocantă. Se servește cald sau rece cu sosul alături și se adaugă ceapa tocată.