Metodele folosite la fabricarea uleiului nu sunt industriale, fiind vorba de un mic producator, ceea ce face ca produsul final sa fie de o calitate net superioara fata de ce gasim in supermarket.
Acest ulei este obtinut exclusiv prin procedee mecanice si direct din masline, din soiul de masline Koroneiki .
Maslinele folosite la acest tip de ulei sunt recoltate in octombrie si noiembrie, la inceputul sezonului de recoltare cand inca maslinele nu sunt coapte, fiind verzi.
Foarte important, uleiul este fabricat in aceeasi zi in care se efectueaza recoltarea maslinelor.
Temperatura de procesare este intre 17 si 20 de grade.
Aciditatea este foarte scazuta, pana in 0.3%.
Parfum: bogat si puternic Gust: foarte bogat si puternic, fructat si cu putin iz lemnos foarte discret si echilibrat. Usor picant.
Ingrediente: 100% ulei de masline din agricultura ecologica.
Valori nutritionale/100g: Energie: 3389kj / 824kcal; Grasimi: 91.6 g din care saturate 13.9g; monensaturate 72 g; polinesaturate 5.7g; Carbohidrati: 0 g din care zaharuri 0 g; Proteine: 0g; Fibre: 0 g; Saruri: 0 g