Fibrepan are 7% fibre vegetale, inclusiv fibre de seminte de psyllium, fibre de cicoare si guma de guar care, datorita proprietatilor lor de absorbtie a apei, imbunatatesc functionalitatea intestinului si faciliteaza digestia.
In plus, prezenta Psyllium-ului confera elasticitate aluatului, facilitand prelucrarea acestuia si imbunatatindu-i caracteristicile.
Reteta: Pentru pizza si pentru paine
Ingrediente necesare:
500 g de Fibrepan
400 g de apa la temperatura camerei
50 g ulei de masline extravirgin
25 g drojdie proaspata
12 g sare
Mod de preparare: Dizolvam drojdia in apa cu uleiul de masline extravirgin. Adaugati toate celelalte ingrediente si framantati intr-un mixer planetar la temperatura medie timp de 5 minute pana obtineti un aluat neted si omogen. Sau, daca preferati, framantati cu mana. Unge apoi o tigaie dreptunghiulara si aseaza aluatul. Se acopera cu o foaie de folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 35 de minute la loc cald. Gatiti la 200° pentru aproximativ 35 de minute.
1. Pentru paine, intoarce aluatul pe partea cealalta si pune-l din nou in cuptor pentru alte 5 minute.
2. Pentru pizza: Umpleti cu rosii si branza mozzarella inainte de a o pune din nou la cuptor pentru 10 minute. Nota: aluatul este foarte neted. Pentru a lucra cu acesta, umeziti-va mainile.
Bucura-ti-va de masa!
Ingrediente: amidon de grau deglutenizat*, amidon de porumb, lapte praf degresat, zahar, fibre din seminte de Psylium, fibre de Cicoare (inulina), ingrosator: guar, E-464, antiaglomerant: carbonat de calciu.
* - amidonul de grau deglutenizat este obtinut printr-un procedeu particular de transformare care o face fara continut de gluten adaptat persoanelor care sufera de intoleranta la gluten.
Cantitate neta: 500gr. Tara de origine: Italia. Fara gluten. Poate contine urme de migdale.
Alergeni: Contine LAPTE.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 351kcal/1490kj, Grasimi 0,6g din care acizi grasi saturati 0,25g, Glucide 81g din care zaharuri 8g, Fibre 6g, Proteine 2,5g, Sare 0,02g.
Calciu 250mg - 31% din Cantitatea Zilnica Recomandata