Rahat turcesc cu fistic 360 g Turkish Delight Sebahat
Rahatul Turcesc Turkish Delight si-a castigat faima atat la noi cat si-n vecinatatile balcanice, ba chiar si mai departe, in Algeria si Maroc.
Consistenta sa este similara jeleului dar mai solida, mai lipicioasa si mai opaca. Datorita continutului ridicat de zahar este mult mai dulce decat majoritatea dulciurilor, apropiat ca gust de serbet si nu de jeleu.
Daca ar fi sa urmam traditia spatiului balcanic, acest produs ar trebui servit dupa cafea, insotit de un pahar cu apa rece, insa din pacate, traditia respecta mai rar in prezent. Azi este folosit mai degraba in compozitia de cozonac, decat ca simbol de ospitalitate pentru musafiri.
Daca ai vizitat Turcia, atunci stii ca celebrul lokum este ceea ce numim in Romania rahat si stii la fel de bine faptul ca varietatea acestui desert este inimaginabila fata de ce se gaseste in magazinele din tara noastra.
Initial, acest desert era disponibil doar in trei culori, respectiv trei arome: rosu – apa de trandafiri, galben – coaja de lamaie si verde – portocala amara. Astazi, data fiind varietatea de ingrediente folosite, exista numeroase arome, de la cele de fistic, alune, migdale sau nuca de cocos, la arome de fructe cum ar fi visine, capsuni, portocale, caise, sau lamaie, facand acest desert unul dintre cele colorate din Turcia.
Ingrediente: zahar, apa, amidon din grau, fistic (6), aroma: fistic, acidifianti: acid citric.
Greutate neta: 500 g.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Poate contine urme de nuci si porumb. Produs in Belgia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1539 kJ / 363 kcal; Grasimi 2,8 g, din care saturate 0,31 g; Carbohidrati 82,8 g, din care zaharuri 74,1 g; Proteine 1,2 g, Sare 0,01 g.
Cafea turceasca fin macinata 250 g Sebahat Cafeaua turceasca nu este o bautura care se bea la nimereala, ci este o bautura rituala.
De obicei, se consuma dupa masa. In zilele speciale oaspetii sunt serviti neaparat cu cafea. Totodata se sugereaza ca apa servita langa cafea face parte din acest ritual de ospitalitate.
Se spune ca, atunci cand oaspetelui i-a fost servita cafea cu apa, iar oaspetele daca a servit mai intai cafeaua acesta este satul, iar daca a servit mai intai apa acestuia ii este foame. Pentru oaspetii care consumau mai intai apa se pregatea masa. Insa cu toate acestea, desigur, motivul principal pentru care se incepea consumarea cafelei prin bautul apei era curațarea limbii și a gatului de alimentele și lichidele consumate inainte, oferind posibilitatea unei savurari mai bune a cafelei.
Datorita tehnicii de pregatit cafeaua turceasca are caracteristici care o deosebesc de celelalte cafele. Deoarece zatul se lasa la fundul ibricului singur, cafeaua turceasca este singura cafea din intreaga lume care se serveste fara sa se strecoare zatul.
In plus, spuma cafelei turcesti nu creeaza doar eleganta in prezentare. In acelasi timp, spuma formeaza un strat pe cafea, permitand cafelei sa ramana calda mai mult timp. Adica cu cat spuma este mai densa, cu atat cafeaua va ramane calda mai mult timp.
Intrucat ceasca de cafea turceasca este subtire și mica, cafeaua se racește mai greu.
Cafeaua turceasca este recunoscuta pentru modul in care este preparata. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte! Cafeaua este intotdeauna servita in cesti.
Ingrediente: cafea macinata. Contine: cafeina 2% max.
Cantitate: 250 g.
• 1 ceasca cu apa • 1 lingura de cafea • 1/8 lingurita de cardamom macinat • zahar (optional)
Modul de preparare:
Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma.
Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta.
Savurati cu placere!
Naut galben prajit 200 g Suntat Ingrediente: naut galben.
Cantitate: 200 g.
A se depozita la loc uscat si racoros. Produs in Turcia.
Valoare energetica la 100 g produs: 1781 kJ / 421 kcal; Grasimi 7,3 g, din care saturate 1,2 g; Carbohidrati 70,5 g, din care zaharuri 14 g; Proteine 18,4 g, Sare 10 g.
Zahar cubic Demerara 500 g Billington's Billington's este aproape sinonim cu zaharul de trestie. Edward Billington si Fiii a inceput comertul cu ceai si cafea aduse de peste mari in 1858, iar la putin timp au inceput si importul de zahar.
Din 1977 Billington's produce zahar de trestie de cea mai inalta calitate, materia prima provenind din Insulele Mauritius, celebre pentru culturile de trestie de zahar. Compania si-a fondat si isi continua activitatea pe valori solide precum calitatea, integritatea si comertul echitabil - Fair Trade.
Ingrediente: zahar nerafinat din trestie de zahar. Cantitate neta: 500 g.
A se pastra intr-un recipient etans. Se recomanda pastrarea in locuri uscate, cu umiditatea relativa a aerului de maxim 70%.
Valori medii la 100 g produs: Valoare energetica: 1690 kJ / 398 kcal; Grasimi 0 g, din care saturate 0 g; Carbohidrati 99 g, din care zaharuri 99 g; Proteine 0 g, Sare 0,25 g.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.
Scrie un review