Alge de mare - Sushi Nori 14gr Saitaku Algele de mare - Sushi Nori Saitaku – sunt catalogate a fiind de grad B, adica acelasi grad care este folosit si de bucatarii profesionisti si experti in prepararea de sushi.
Sunt bogate in gust si nutrienti si provin din primii butasi ai recoltei.
Nori este un tip de alge marine care este cultivat in mod traditional in ocean, in jurul unor funii lungi special folosite.
Pentru mai multe detalii, cititi descrierea produsului Kit preparare Sushi 371gr Saitaku, pe care il gasitiaici.
Ingrediente: alge de mare 100%.
Cantitate neta: 14gr.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1541 kJ / 364 kcal; Grasimi 5,3 g, din care saturate 1,8 g; Carbohidrati 30 g, din care zaharuri 0 g, Proteine 49 g, Sare 1,5 g.
Sos Soia pt Sushi 150ml Saitaku Sosul de soia a inceput sa fie produs pentru prima oara in China, cu peste 2000 de ani in urma, si ulterior introdus in Japonia.
De atunci pana in prezent, stilurile celor doua culturi gastronomice de a produce sosul de soia s-au departat putin.
Sosurile de soia in stil chinezesc sunt preparate in mod traditional cu soia 100%, in timp ce sosurile de soia in stil japonez sunt facute cu un amestec de soia si grau (de obicei 50/50). Acest lucru ofera sosurilor japoneze o aroma mai dulce si mai nuantata decat sosurile chinezilor, care sunt de obicei mai sarate si mai agresive.
Sosul de soia japonez se prepara urmand metodele traditional japoneze, folosind boabe de soia de cea mai buna calitate, respectiv grau prajit, oferind o versiune mai putin sarata decat omologul sau chinez (in general, o diferenta de 100-150 mg de sodiu pe lingura).
Valori nutritionale la 100 g produs: 476 kJ / 112 kcal; Grasimi 0 g, din care saturate 0 g; Carbohidrati 20 g, din care zaharuri 16 g, Proteine 7,3 g, Sare 12,7 g.
Pasta iute Wasabi 43gr Saitaku Wasabi este folosit cel mai adesea sub forma de sos, fiind asociat in special cu sushi, dar si cu alte preparate, conferindu-le un gust picant si potentandu-le aromele.
Radacina este folosita drept condiment si are o iutime ce se aseamana mai degraba cu cea a mustarului decat cu cea a capsaicinei din ardeii iuti, producand vapori ce stimuleaza caile nazale mai mult decat mugurii gustativi ai limbii.
Aroma wasabi-ului, data de compusi foarte volatili, este perceputa mai degraba in cavitatea sinusurilor si mai putin pe limba.
Iritatia cailor nazale provocata de wasabi dispare relativ repede comparat cu cea provocata de ardeiul iute.
Wasabi este servit impreuna cu sosul de soia ca condiment alaturi de sushi sau sashimi. Uneori wasabi si sosul de soia se amesteca formand un sos numit „wasabi-joyu”.
Ingrediente: hrean pulbere 33%, umectant: E420, ulei de porumb, apa, sare, wasabi japonez 5%, amidon modificat din porumb, ulei de mustar, acid: acid citric, curcuma, agent de ingrosare: E415, colorant: E133.
Cantitate neta: 43gr.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1072 kJ / 256 kcal; Grasimi 9 g, din care saturate 2,9 g; Carbohidrati 39 g, din care zaharuri 8,2 g, Proteine 3,8 g, Sare 5,8 g.
Orez pentru Sushi 500gr Saitaku Orezul nostru pentru Sushi este un orez de foarte buna calitate, din soiul Japonica.
Orezul Japonica difera de celelalte tipuri de orez, cum ar fi orezul parfumat basmati sau cel thailandez, deoarece este mai glutenos si un pic mai dulce in aroma.
Noi pastram acest orez sub vid pentru a-i pastra aroma sa proaspata si gustoasa atunci cand il gatiti.
Orezul Japonica, uneori numit si orez sinica, este unul dintre cele doua mari soiuri domestice de orez asiatic.
Boabele de orez Japonica sunt mai rotunde, mai groase si mai dure, in comparatie cu boabele de orez din soiul Indica, care sunt mai lungi, mai subtiri si mai pufoase.
Orezul Japonica este, de asemenea, mai lipicios datorita continutului mai mare de amilopectina, in timp ce amidonul de orez tip Indica contine mai putina amilopectina si mai mult amiloza.
Cum se prepara orezul pentru Sushi:
Puneti 250gr de orez pentru sushi intr-un vas si adaugati 350ml de apa rece si aduceti apa la temperatura de fierbere.
Fierbeti orezul pentru 10 minute cu capacul pus peste vas.
Opriti focul, dar lasati capacul peste vas inca 15 minute. IMPORTANT: Nu ridicati capacul pe durata celor 15 minute.
Cum se prepara Marinada:
5 linguri de otet de orez, 1 lingurita de sare
Incalziti timp de 1 minut mixul de condimente, amestecand usor.
Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei, turnati mixul peste si amestecati.
Ingrediente: orez original pentru sushi.
Valori nutritionale la 100 g produs: 1504 kJ / 354 kcal; Grasimi <0,5 g, din care saturate <0,1 g; Carbohidrati 80 g, din care zaharuri <0,5 g, Proteine 6,7 g, Sare 0,01 g.
Ghimbir murat - Sushi Ginger 190gr Saitaku Sushi Ginger, sau Gari cum se mai numeste in Japonia, este un ghimbir tanar, feliat subtire, care este marinat in otet si zahar.
Zaharul indeparteaza caldura amara si piperata prezenta in mod normal in ghimbir, astfel incat sa va poata curata bolta palatina intre consumul a diferitelor sortimente de sushi.
Majoritatea produselor de acest gen au ghimbirul colorat artificial, in culoarea roz, acest produs nefiind roz in mod natural.
Ghimbirul nostru murat de la Saitaku nu foloseste nicio colorare artificiala, acesta avand culoarea sa naturala de ghimbir, plina de aroma si cu o dulceata subtila.
Ingrediente: ghimbir 58%, apa, sare, otet, acid: acid acetic si acid citric, indulcitori: aspartan* si sucraloza. *contine o sursa de fenilalanina.
Cantitate neta: 190gr. Masa uscata: 110gr.
Valori nutritionale la 100 g produs: 26 kJ / 6 kcal; Grasimi 0 g, din care saturate 0 g; Carbohidrati 1,7 g, din care zaharuri 0 g, Proteine 0,2 g, Sare 2,1 g.
Supa Miso (4 portii) 88gr Saitaku Supa Miso Saitaku este preparata dupa metodele traditionale din Japonia si nu contine aditivi sau conservanti artificiali si nu contine MSG - glutamat monosodic!
Spre deosebire de alte supe miso, supa noastra Miso Saitaku este potrivita pentru vegetarieni, deoarece nu folosim fulgii de bonito (peste) in amestecul nostru dashi. Cu toate acestea, gustul traditional este autentic si exceptional din toate punctele de vedere
Supa miso este preparata din ingredientul traditional japonez miso.
Miso este amestecata cu dashi, o supa preparata din kelp si fulgi de ton bonito, pentru a prepara supa miso. Dupa preferinta, se pot adauga si cuburi de tofu sau alge de mare uscate.
Ce este Miso?
Miso este, de fapt, o pasta din boabe de soia fermentate, obtinuta din boabe de soia gatite, sare, apa si culturi fermentate numite kōji, obtinute din orez, grau sau orz, la care se adauga o anumita ciuperca.
Amestecul din soia se lasa la maturat timp de sase luni sau chiar trei ani. Are o textura neteda sau granulata si o culoare care variaza de la crem deschis pana la maro inchis.
Miso poate fi diluat, folosit ca dressing, in forma sa mai groasa, se poate mura sau marina, se presara peste alimentele gatite la gratar sau la abur.
Dar, in cele mai multe cazuri, miso este consumat in cantitati mari in supe si este servit la micul dejun, pranz si cina.
Mod de preparare:
Puneti continutul unui plic de Miso intr-un bol de supa. Adaugati peste 160ml de apa fiarta, amestecati bine si serviti-o cu placere!
Ingrediente: pasta de soia 69% (apa, soia, orez, sare), apa, sare, alcool, alge Wakame, extract din alge marine kelp, extract de drojdie, zahar, sos de soia (apa, grau, soia, sare).
Cantitate neta: 88gr.
Tara de origine: Japonia.
Valori nutritionale la 100 g produs: 642 kJ / 149 kcal; Grasimi 4,7 g, din care saturate 0,7 g; Carbohidrati 14 g, din care zaharuri 7.4 g, Proteine 9,5 g, Sare 12,6 g.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.