Kip Tandoori este un renumit fel de mancare indian care consta in pui marinat in iaurt si condimente si preparat intr-un tandoor, adica intr-un cuptor cilindric de lut. Mancarea este acum populara in intreaga lume. Forma moderna a acestui del de mancare a fost popularizata de restaurantul Moti Mahal din New Delhi la sfarsitul anilor 1940.
Produsul contine: 1 punga cu amestec orez 248gr, 1 punga cu sos 30gr, 1 punga cu amestec condimente 13gr, 1 punga cu sos Raita 12gr.
Lista de cumparaturi:
- 225 grame piept pui
- 150 grame morcovi taiati julienne
- 1 castravete
- 1 ceapa
- 150ml iaurt cu continut scazut de grasimi
- 100 grame de creme fraiche light
- ulei
Mod de preparare:
- Amestecati mixul de condimente cu 2 linguri de ulei si marinati cuburile de pui timp de 10 minute. Tocati ceapa grosier.
- Intre timp, fierbeti bine orezul in apa clocotita timp de 14 minute, apoi scurgeti-l.
- Taiati grosier castravetele. Mixati iaurtul cu mixul de sos Raita, adaugati morcovul taiat julienne si castravetele.
- Incingeti 1 lingura de ului intro tigaie si prajiti cuburile de pui pana capata culoarea aurie. Adaugati ceapa si mai gatiti aproximativ 2 minute.
- Adaugati apoi 300ml de apa, respectiv mixul de sos. Aduceti continutul la temperatura de fierbere si lasati-l sa fiarba aproximativ 1 minut, amestecand usor. Adaugati Creme Frache si gatiti inca 1 minut.
- Asezati in farfurie puiul Tandoori, orezul si sosul Raita. Pofta buna!
Ingrediente sos indian de iaurt Raita: zahar, ceapa* 22%, praf de usturoi* 13%, amidon, praf de suc de lamaie* 9,1% (zahar, suc de lamaie, sare), piper, chimen, ulei de porumb, patrunjel*. Poate contine oua, cereale cu gluten, lapte, mustar, telina, soia.
Ingrediente amestec de orez: orez* 97,2%, piper verde, ardei gras rosu* 1,1%, aroma naturala, dafin. Poate contine oua, cereale cu gluten, lapte, mustar, telina, soia.
Ingrediente amestec de sos: amidon, faina de grau, paprika*, pudra de rosii* 10,3%, uleiuri vegetale (floarea-soarelui, porumb), sare iodata, ceapa* 6,7%, ghimbir, sos de soia pudra (maltodextrina, sare, sos de soia (soia, grau)), ardei gras rosu* 2,3%, praf de usturoi* 2%, rosii* 2%, aroma (contine telina), zahar din lapte, piper cayenne, chimen, coriandru, proteine din lapte, pudra de sfecla rosie (maltodextrina, suc de sfecla rosie), extract de drojdie. Poate contine alte cereale care contin gluten, ou, mustar.
Ingrediente condimente: sare iodata, pudra de rosii* 20%, pudra de ardei*, amidon, pudra de ceapa* 4,8%, pudra de sos de soia (maltodextrina, sare, sos de soia (soia, grau)), pudra de usturoi* 3,8%, proteine vegetale hidrolizate, piper cayenne, aroma, ghimbir, ulei de porumb, sare minerala (potasiu), suc de lamaie pudra (maltodextrina, suc de lamaie), sfecla rosie pudra (maltodextrina, suc de sfecla rosie), extract de drojdie, pulbere de radacina de patrunjel*. Poate contine alte cereale care contin gluten, oua, lapte, mustar, telina. * Cultivat in mod durabil.
Cantitate neta: 303gr (1 punga cu amestec orez 248gr, 1 punga cu sos 30gr, 1 punga cu amestec condimente 13gr, 1 punga cu sos Raita 12gr). Tara de origine: Olanda.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 363kcal/1509kj, Grasimi 2,4g din care acizi grasi saturati 0,4g, Glucide 73g din care zaharuri 4,2g, Fibre 3,6g, Proteine 7,5g, Sare 2,8g.