Aceste spaghete sunt perfecte pentru a completa orice reteta si pentru a-ti incanta familia si prietenii cu preparate senzationale, fie ca au intoleranta la gluten sau pur si simplu sunt iubitori ai unei vieti sanatoase.
Ne propunem sa aducem gustul la masa si sa convingem oamenii, inclusiv cei fara boala celiaca, ca o dieta fara gluten poate fi urmata fara dificultati, facilitand persoanelor cu boala celiaca sa conduca o gospodarie avand intreaga familie fericita cu consumul produselor fara gluten.
Sugestie de servire: Spaghete cu Sos de Rosii Tomato Fritto Hida si Capere (Fara Gluten)
Ingrediente necesare:
· 250g spaghete Farmo - timp de gatire pentru paste: 12-13 min
· 1 borcan de sos de rosii Tomato Fritto Hida
· 2 linguri de capere Agrucapers, scurse si clatite
· 2 catei de usturoi, maruntiti
· 2 linguri de ulei de masline extra virgin Oro Bailen Picual
· Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
· 2 linguri de patrunjel proaspat tocat, pentru decor (optional)
Mod de preparare:
1. Pune o oala cu apa sa fiarba si adauga putina sare. Cand apa da in clocot, adauga spaghetele Farmo si gateste-le pentru 12/13 min, pana cand sunt al dente.
2. Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adauga usturoiul maruntit si caleste-l usor pana cand devine aromat, fara a se rumeni prea mult.
3. Adauga sosul de rosii Tomato Fritto Hida in tigaie si lasa-l sa fiarba timp de aproximativ 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa usor.
4. In ultimele minute de gatire a sosului, adauga caperele scurse si clatite in tigaie si amesteca-le pentru a le incalzi usor.
5. Dupa ce spaghetele sunt gata, strecoara-le si adauga-le in tigaie peste sosul de rosii si capere.
6. Amesteca bine pentru a le acoperi uniform pe toate cu sosul.
7. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si mai amesteca o data.
8. Serveste preparatul imediat, presarand deasupra patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime si culoare, daca doresti.
Pofta buna!
Ingrediente: faina de porumb 50% (UE), faina de orez brun 40% (UE/Extra UE), faina de orez alb, amidon de cartofi.
Cantitate neta: 250gr. Tara de origine: Italia. Fara gluten. A se pastra intr-un loc uscat si racoros.
Declaratie nutritionala per 100g produs finit: Valoare energetica 353kcal/1497kj, Grasimi 1,4g din care acizi grasi saturati 0g, Glucide 78g din care zaharuri 0g, Fibre 2,2g, Proteine 6g, Sare 0,03g