Acerola (Malpighia glabra), cunoscuta si sub numele de visina de Barbados, visina tropicala sau cireasa portoricana, este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae.
Fructele sale sunt comestibile si au un continut remarcabil de vitamina C. Pentru comparatie, 100 g portocale contin 50 mg vitamina C, in timp ce aceeasi cantitate de acerola poate contine intre 1.500 si 5.000 mg.
Fructul de acerola mai contine si alte substante, cum ar fi provitamina A (comparabil cu morcovul), magneziu, niacin, acid pantotenic, postasiu, vitamina B1 si B2. Continutul de vitamine al acerolei este cel mai ridicat inainte de maturitate, de aceea fructele se recolteaza necoapte.
Ingrediente: Fulgi de ovaz*, fulgi de grau*, orez expandat cu acerola* 15% (orez*, zahar*, concentrate de mere*, concentrate de soc*, pudra de acerola* 0,5%), fructe de padure* 7% (mure*, coacaze* (coacaze* 60%, zahar de trestie* 39%, ulei de floarea soarelui*), stafide rosii*, stafide negre*, zmeura*, capsuni*), fulgi de porumb* (porumb* 98%, sare).
Origine ovaz si grau: UE *) certificat ogranic, RO-ECO-007
Poate contine urme de susan, soia si nuci. Ambalat in atmosfera protectoare. A se pastra in loc uscat si racoros.
Valori nutritionale la 100 g produs: Valoare energetica: 1513 kJ / 358 kcal; Grasimi 4,6 g, din care saturate 0,8 g; Carbohidrati 65 g, din care zaharuri 11 g; Fibre 6,3 g, Proteine 11 g, Sare 0,08 g.