Ceaiul turcesc se prepara folosind un ibric dublu pentru ceai, care se numeste “çaydanlik”.
Apa se fierbe in partea de jos a ibricului si frunzele de ceai turcesc se pun in partea de sus a ibricului impreuna cu 2 lingurite de apa rece, si se aseaza deasupra ibricului mare.
Dupa fierbere (aproximativ 10 minute), lasam apa sa se “linisteasca” 4-5 minute, altfel apa fiarta, turnata in clocot peste ceai ii va altera proprietatile si beneficiile, iar gustul va fi amarui.
Se adauga lent jumatate din apa fierbinte peste frunzele de ceai (in ceainicul mic), apoi lasam ceaiul timp de 5-6 minute sa se infuzeze (nu amestecam frunzele de ceai). Umplem jumatate de pahar cu ceai infuzat, restul paharului se completeaza cu apa fierbinte din ibricul mare.
Consumam ceaiul in maxim 30 de minute deorece acel gust savuros dispare.
Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului turcesc: 4-5 lingurite de frunze de ceai turcesc, 1litru de apa rece, cubulete de zahar.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.