Cateva sfaturi:
•Uleiul de masline isi pierde aromele si proprietatile daca este asezat in bataia directa a soarelui sau in lumina puternica;
•Daca ai cumparat o cutie cu o cantitate mare de ulei si vrei sa-l transferi in sticle mai mici, alege recipiente din sticla de culoare inchisa;
•Uleiul de masline se simte cel mai bine la circa 18°C, dar rezista bine si la temperaturi mai ridicate, deci poate fi tinut in bucatarie, intr-un dulap, departe de aragaz sau cuptor.
Cantitate neta: 3000 ml. Tara de origine: Grecia.
Ulei de masline superior obtinut direct din masline numai prin mijloace mecanice.
Ulei de masline cu denumire de origine protejata - P.D.O. Messara - si cu o aciditate de maxim 0,6%.
A se pastra in loc intunecat si racoros, ferit de razele soarelui (maxim 25°C).
Informatii nutritionale la 100 g produs: Valoare energetica: 3389 kJ / 824 kcal Grasimi 91,6 g, din care saturate 13,9 g, din care mononesaturate 72 g, din care polinesaturate 5,7 g; Carbohidrati 0 g, din care zaharuri 0 g; Proteine 0 g, Sare 0 g.
Stefan Rauta,
Deși vin din Grecia și știu care sunt uleiurile bune, acum fiind în România, am zis să comand ceva grecesc 100% și bun.
RaspundeDin păcate, m-am înșelat cu acest ulei. Am deschis acum cutia de ulei și este extrem de amar.
Chiar nu mă așteptam la asta.. Apreciez cadourile primite, doar atât. L-am achiziționat prin emag.
Ca rezultat final, dezamăgit pentru primul contact cu produsul.
A fost util acest review?
2 persoane au considerat acest review util!
Echipa eihshop,
Faptul ca un ulei de masline este amar si picant este rezultatul prezentei substantelor polifenolice.
Cu cat prezenta polifenolilor este mai mare, cu atat este mai mare intensitatea acelui gust amar si intepator.
Uleiul de masline extravirgin a castigat in ultimii ani un loc proeminent in panorama alimentelor sanatoase datorita concentratiei mari de polifenoli.
Polifenolii sunt antioxidanti cu multe beneficii pentru sanatatea noastra.
Din acest motiv, gustul amar si intepator sunt considerate caracteristici pozitive: ele sunt, de fapt, verificare cea mai sigura pentru prezenta polifenolilor in ulei.
Din pacate, de cele mai multe ori, prezenta polifenolilor este putin inteleasa de consumatori.
A fi amar si picant nu sunt defecte, ci mari virtuti, ale unui ulei de masline extravirgin de buna calitate.
Aceste uleiuri de masline extravirgine cu caracteristici complexe si decisive prezinta:
- arome intense si persistente de fructe si legume
- aroma este plina de tonuri armonice intepatoare si, de asemenea, amare.
https://www.oliveoilsource.com/article/if-oil-bitter-its-bad-its-fiction
https://olivadelsur.com/en/blog/positive-attributes-of-olive-oil-bitter-and-spicy-b98.html
A fost util acest review?
7 persoane au considerat acest review util!